De Geschiedenis van de Familie Avenier

SCHAGEN – Toneelgroep Pluusj speelde onder leiding van regisseur Jos Salari zaterdagavond een mooie première van ‘De Geschiedenis van de Familie Avenier’ in Theater & Filmhuis Scagon De Luxe in Schagen.

Het stuk van Maria Goos vertelt de belevenissen van een gewone Nederlandse familie over een periode van vijftig jaar, dus ook over de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De eerste twee delen zitten in deze voorstelling, die begint in 1955, als de familie heel dicht op en bij elkaar woont in een bovenhuis bij opa en oma.

Voor de wat oudere mensen in het publiek veel herkenning, niet alleen in het decor, maar ook in de manier van leven wat heel mooi wordt weergegeven.

In het tweede deel dat vanaf 1970 speelt krijgen ze eigen appartementen, waardoor niet alleen de saamhorigheid wegvalt, maar ook het geloof.

Kijk voor speeldata op www.scagondeluxe.nl.

(Foto’s: Kitty Mertz)

 

 

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):