De beste tijd om kerstpakketten te bestellen

Wanneer de mussen van het dak vallen van de hitte in de zomer, dan ben je nog niet echt met kerst bezig. Je bent meer bezig met het hoofd koel te houden van jezelf en je werknemers en het rooster voor de vakantie rond te krijgen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in kerstpakketten echter, horen in juni en juli al ‘All I want for Christmas’ in hun hoofd. Zij weten namelijk in het hart van de zomer al welke kerstpakketten er kunnen worden aangeboden. Maar wanneer ga jij alvast kerstpakketten bestellen?

Er vroeg bij zijn

Het is aan te raden om de grote kerstpakkettendrukte voor te zijn en zo snel mogelijk je bestelling te doen voor kerstpakketten. De reden hiervoor is simpel; dan is er nog voldoende op voorraad en weet je zeker dat je bestelde kerstpakketten op tijd bij je geleverd kunnen worden. Er vroeg bij zijn, loont dus zeker. Maar wanneer ga je dan echt je bestelling plaatsen?

Oriënteren

Vanaf juni tot en met ongeveer augustus worden de catalogi en nieuwsbrieven uitgestuurd door de leveranciers van kerstpakketten aan bedrijven, organisaties en instellingen. Het is goed om deze te verzamelen en eens rond te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is. Je begint dus met een oriëntatieronde. Er zijn heel veel verschillende soorten kerstpakketten te vinden. De een is nog luxer dan de ander, daarom is het goed om te kijken wat je leuk zou vinden om weg te geven. Daarbij kun je tevens een soort verlanglijstje opstellen met wat er echt niet mag ontbreken in het kerstpakket. Dat kan voor je bedrijf heel persoonlijk zijn, zoals een cadeautje of fles wijn.

Budget

Wat ook belangrijk is, is het bepalen van het budget voor een kerstpakket. Tijdens de oriëntatiefase kun je daar al rekening mee houden, maar het is aan te raden om eerst het budget te bepalen en dan te gaan kijken welke kerstpakketten er allemaal te koop zijn. Er zijn al kleine pakketten voor een leuke prijs verkrijgbaar. Wist je dat het zelfs mogelijk is om zelf een kerstpakket samen te stellen aan de hand van het budget wat je hebt? Zo weet je precies wat je kan besteden.

Bestellen

Wanneer iedereen die over de kerstpakketten gaat, tevreden is met wat er is uitgekozen, dan kun je alvast gaan bestellen. Bestel de kerstpakketten eind september of begin oktober. Vooral als het om een grote order gaat, is dit aan te raden. Je geeft de leverancier dan namelijk voldoende tijd om alle ingrediënten voor je perfecte kerstpakket te bestellen en daarna in te pakken. Ook krijg je dan de kerstpakketten op tijd geleverd op het bedrijf, zodat je je medewerkers blij kan maken met een zorgvuldig uitgekozen pakket.

Thuis bezorgen

Je kan natuurlijk de kerstpakketten thuis laten bezorgen bij je medewerkers. Het enige voordeel hieraan is dat men niet met een grote doos achter op de fiets of in het openbaar vervoer naar huis moet zien te komen. Echter is thuisbezorgen veel onpersoonlijker en weet je niet of alles heel aankomt. Bovendien is het goed om rekening te houden met extra kerstdrukte in de pakketbezorging, waardoor het pakket misschien wel veel te laat wordt bezorgd.

Wanneer geef je het kerstpakket?

Het is altijd leuker om een kerstpakket persoonlijk te overhandigen. Bijvoorbeeld aan het einde van een kerstborrel met silent disco of na een kerstontbijt voor het hele bedrijf. Maak er echt een feestje van voor jezelf en je collega’s. Hierdoor wordt een kerstpakket ook veel beter ontvangen. Om de perikelen van het mee naar huis nemen te beperken, kun je nog een grote shopper met opdruk om het pakket doen. Dat biedt tevens bescherming tegen eventuele regen en het draagt een stuk gemakkelijker. Zet op de uitnodiging voor het kerstfeestje dat er een kerstpakket uitgereikt wordt. Dan kunnen de werknemers daar vast rekening mee houden.

Maak er iets moois van

Het ontvangen een kerstpakket is altijd leuk, ongeacht de grootte of inhoud. Zorg ervoor dat, wat je ook geeft, er aandacht aan is besteedt en het feestelijk is ingepakt. De leveranciers van kerstpakketten kun je dit laatste altijd toevertrouwen. Wacht niet te lang en bestel alvast de kerstpakketten en geniet van de voorpret.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):