Ingezonden: Waarom Silent Disco geweldig is

We zijn allemaal wel eens toe aan een feestje. Al helemaal na een drukke werkweek, een reeks van minder aangename gebeurtenissen of als je gewoon zin hebt om je even lekker uit te leven. Hierin zijn er voldoende opties om naar de kroeg of een grote discotheek te gaan. Echter is vooral het organiseren of bezoeken van een huisfeest misschien wel het meest populair. Echter kennen we allemaal de klagende buren, waardoor iedereen om 23.00 uur met de staart tussen de benen alweer huiswaarts keert. Gelukkig is hier in de vorm van silent disco een aangename oplossing voor. Wij gaan jou aan de hand van 5 redenen vertellen waarom dit nu precies zo geweldig is.

Wat is een silent disco?

Misschien heb je het ooit wel eens gezien, honderden dansende mensen met een koptelefoon op. En dat terwijl er helemaal geen muziek te horen is. Dit is exact wat er gebeurd tijdens een silent disco. Iedereen hoort via zijn of haar koptelefoon bepaalde muziek en kan hier ongegeneerd op losgaan. Zonder dat er ook maar iemand last van heeft. Deze manier van feestvieren is alsmaar populairder aan het worden. Zo kun je bijvoorbeeld een silent disco huren in Amsterdam. Wij vertellen je snel waarom dit zo gaaf is. 

1. Geen geluidsoverlast

De naam silent disco zegt het eigenlijk al, een stille disco. Dit betekent dat het lijkt alsof jij je in een discotheek bevindt, terwijl er absoluut geen geluid te horen is. Hiermee komt er een einde aan geluidsoverlast en zul je nooit van jouw omgeving te horen krijgen of het misschien even een tandje zachter kan. En dat terwijl de deelnemers aan de silent disco juist wel helemaal uit hun dak gaan op de meest gave muziekjes. 

2. Muziek kiezen die je wilt

In de gemiddelde kroeg of tent waar je komt heb jij weinig invloed op de muziek. Tenzij jij degene bent die zonder gene achter de bar durft te lopen en de muziek even gaat veranderen. Met een silent disco kun je vaak kiezen tussen verschillende kanalen. Dit betekent dat jij letterlijk kunt kiezen naar welke muziek je luistert. Het grappige hieraan is dat jij bijvoorbeeld naar Andre Hazes aan het luisteren bent, terwijl jouw gezelschap net lekker gaat op een nummertje van 50 Cent. Ben je het nummertje of genre weer zat? Dan switch je toch over naar een ander kanaal?

3. Feest voor meerdere gezelschappen

Bij een verjaardag of bijvoorbeeld een bruiloft komt het meermaals voor dat er mensen van verschillende leeftijdsgroepen aanwezig zijn. Hierin kun je het ouderen niet aandoen keiharde muziek te draaien, waarop iedereen vervolgens los gaat. Bejaarde mensen, uitzonderingen daargelaten, komen eerder om gezellig te kletsen. Het voordeel hiervan is dat alle jongeren perfect kunnen dansen en losgaan, zonder dat ouderen hier last van hebben. Een situatie waar uiteindelijk iedereen tevreden mee kan zijn.

4. Geen eindtijd

In verband met geluidsoverlast hebben veel tenten een tijd waarop ze maximaal moeten sluiten. Geen gekke regel natuurlijk, aangezien er een keer moet kunnen worden geslapen. Het voordeel van een silent disco is echter dat er helemaal geen eindtijd is. Niemand heeft namelijk last van de feestvierders. Het gevoel van teleurstelling wanneer je om 01.00 uur uit een tent gezet wordt is, hiermee verleden tijd. Al ga je door tot de volgende ochtend.

5. Zelf de keuze in volume

Ken jij dat gevoel dat je in een club staat en dat de muziek zo bizar hard staat dat je simpelweg niet meer kunt praten. Ten eerste kan dit een gevoel van ongezelligheid veroorzaken. Daarnaast is het ook niet bepaald goed voor onze oren. Bij een silent disco kun je gelukkig zelf instellen hoe hard je de muziek wilt hebben. Zo heb je in z’n totaliteit veel meer controle over de muziek en het volume waarmee dit wordt afgespeeld. Daarbij biedt het alle ruimte een normaal gesprek aan te knopen. 

Een berg lol en gezelligheid

Na het lezen van dit artikel lijkt het ons duidelijk dat je binnen de kortste keren een silent disco gaat bezoeken. De voordelen zijn dusdanig dat het voor iedereen wel positief zou moeten uitpakken. Geen overlast, een heleboel gezelligheid en alsnog feesten met de mensen met wie je het liefste omgaat. Je kunt je te allen tijde terugtrekken als jij het even zat bent. En let dan vooral goed op de danspasjes van anderen. Het beeld van talloze dansende mensen zonder dat je muziek hoort is namelijk om te schateren. 

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: