Dankbare vader rent 150 kilometer voor onderzoek

KOLHORN – Van Hoorn via Alkmaar naar Leiden, dat is de route die Mart Smit van 8 t/m 10 oktober gaat hardlopen tijdens de Twin Run. 150 kilometer in drie dagen, met als doel geld in te zamelen voor Stichting TAPS. Die stichting zet zich in voor onderzoek  naar complicaties tijdens de zwangerschap van eeneiige meerlingen.

Mart en zijn vrouw Sylvia hadden zelf te maken met complicaties tijdens de zwangerschap van hun eeneiige tweeling. Hierdoor moesten ze samen met specialisten wekelijks medische beslissingen maken. 

Er is weinig bekend over complicaties bij tweelingen. Daarom was de zwangerschap een moeilijke en onzekere periode in hun leven. 

De route die Mart gaat lopen is niet geheel willekeurig. Zijn zoons zijn geboren in het LUMC Leiden en zijn via het ziekenhuis in Alkmaar en Hoorn thuisgekomen. 

Door geld op te halen tijdens zijn Twin Run wil Mart de specialisten bedanken die zijn zoons hebben geholpen.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: