D66 twijfelt aan cijfers woonbehoefte

SCHAGEN – De fractie van D66 in Schagen heeft grote twijfels bij de cijfers in het onlangs gehouden woningmarktonderzoek in de gemeente. 

D66 heeft in het onderzoek veel tegenstrijdige cijfers gevonden. Zo verschillen de cijfers van de provincie Noord-Holland met die van Schagen. Ook kloppen tellingen niet en is er verwarring over inwoners en huishoudens.

Volgens D66 is er op termijn geen woningtekort, maar juist een overschot. Zo staat in het onderzoek dat het aantal huishoudens in Waarland tot 2040 met 11 afneemt, maar er wel behoefte is aan 70 nieuwe woningen. Ook in Callantsoog, Oudesluis en Warmenhuizen is er volgens het onderzoek een flink overschot aan woningen.

Dinsdag staat het woningmarktonderzoek op de agenda van de klankbordgroep wonen van de gemeente. D66 hoopt dan antwoorden te krijgen op de vragen..

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Kenkerhardeklappen van Verdonkslinkerhand
  Kenkerhardeklappen van Verdonkslinkerhand zegt:

  Grote twijfels aan D66 in haar algemeenheid, het gewauwel van Paternotte, de onkunde van Kaag, die doorgedraaide klimaatdrammer Jetten weet niet eens wat stikstof is, en dan ‘halveer de stapel-Tjeerd’ met.. ach het is te zielig voor woorden, en de lijst is inmiddels te lang voor stemmen..
  Van Mierloo zou zich omdraaien in z’n graf, als hij zou weten wat een zooitje ongeregeld en incompetentie er is verschenen sinds Pechtold vertrokken is…
  En nu dit weer, je zal er op gestemd hebben, dan schaam je je toch kapotstuk, niet waar..!?

  ps als u nog kenkerharde klappen van verdonk wilt gaat u naar de coffeshop hhw en vraagt u naar Patrick, zeg dat u kenkerharde klappen wilt en het komt helegaar goed, groet van Ibi, zijn secretaresse

  • KJ
   KJ zegt:

   Ik snap de relevantie van dit knap stukje ‘knip en plakken’ niet. Je mag het gerust niet eens zijn met D66, maar hou dat AUB op een Facebook of iets. Als je geen nuttige reactie heb voeg je vrij weinig toe. Deze omgeving is om te reageren op dit artikel, niet op daar buiten staande (politieke) situaties.

 2. Bas
  Bas zegt:

  De cijfers van de bevolkingsprognose van de provincie blijken al 15 jaar niet te kloppen. Onze krimpregio is in die tijd alleen maar gegroeid en nu zitten we met een woningtekort en lange wachtlijsten. Niet alles zo maar als waarheid aannemen is dus best belangrijk, ook bij onderzoeken.

 3. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Tja wat voor waarde heeft een onderzoek dan ? We laten ons regeren door onderzoeken.
  Wie wat en waarom is dat uitgevoerd en door wie en wat zijn de vragen en belangen.
  En wie betaalt het onderzoek.

Reacties zijn gesloten.