Crematorium Schagerkogge in Franse handen

SCHAGEN – Crematorium Schagerkogge op de Haringhuizerweg in Schagen is verkocht aan de Franse uitvaartonderneming Funecap. 

Uitvaartmaatschappij Dela heeft in Nederland vestigingen van het noodlijdende Yarden overgenomen. Omdat Dela hiermee een te sterke monopoliepositie heeft gekregen oordeelde de  Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat 7 vestigingen aan een andere partij moesten worden doorverkocht.

De vestiging in Schagen was 1 van die vestigingen. Het ACM ging op dinsdag 10 mei akkoord met de verkoop aan het Franse Funecap.

Voorlopig verandert er behalve de naam van het uitvaartcentrum niets aan de dienstverlening. Het crematorium heet voortaan ‘Crematorium van Schagen’. Wat de plannen van de Franse uitvaartorganisatie met de vestiging in Schagen zijn is nog niet bekend.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: