Creatief met klei voor Ku(n)stroute (video)

SCHAGEN – Ruim 700 leerlingen uit de bovenbouw van verschillende basisscholen uit de gemeente Schagen maken ook voor de aankomende editie van de Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, die van 31 mei tot en met 16 juni wordt gehouden in de gemeente, weer kunstwerken. 

Onder leiding van beeldend kunstenares Erica Kraan maakte een klein groepje leerlingen van basisschool De Vogelweid in Schagen woensdagochtend babyschildpadden van klei. Vorige maand maakten de bovenbouwleerlingen van de Vogelweid ook al schildpadden , maar Kraan had, voor het kunstwerk dat ze samen met de leerlingen van verschillende scholen maakt voor de Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, extra schildpadden nodig. 

Ook de kunstenaars Geertje Wezelman en Maureen Kolhoff maken samen met leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente Schagen kunstwerken voor de Ku(n)stroute. 

Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee zullen rondom tien strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken exposeren. Naast beeldende kunst zijn er in het weekend ook activiteiten en optredens. Meer informatie staat op de website van Kunstroute Zijpe.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):