Regionaal Archief wil coronacollectie uitbreiden

REGIO – Nu de coronacrisis aanhoudt en verandert hoopt het Regionaal Archief Alkmaar op nieuw materiaal voor de coronacollectie.

Vorig jaar april deed het Regionaal Archief Alkmaar al een oproep om zoveel mogelijk materiaal in te leveren rond corona en alle maatregelen. De collectie moet voor komende generaties een beeld geven hoe wij deze tijd zijn doorgekomen. 

Het aanwezige materiaal komt nu vooral uit de begintijd van corona. “Toen was er nog een groot gevoel van solidariteit. Intussen duurt de coronacrisis alweer veel langer dan we toen konden vermoeden, zijn er andere maatregelen de revue gepasseerd – zijn er vaccins – en is ook de sfeer omgeslagen en een stuk minder saamhorig. Ook dat willen we als archief documenteren, zodat toekomstige generaties zich straks een goed beeld kunnen vormen van de (hele) coronaperiode”, vertelt Mariëlle Hageman van het Regionaal Archief Alkmaar.

Materiaal inzenden kan via corona@archiefalkmaar.nl.

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: