Convenant voor veilige scholen getekend

SCHAGEN – Het Schoolveiligheidsconvenant ‘Veilig in en om de school’ is vernieuwd. Dinsdagmiddag is het vernieuwde convenant ondertekend door wethouder Puck de Nijs-Visser namens de gemeente, de politie, het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Schagen. 

Namens het onderwijs is het convenant ondertekend door het Regius College, Vonk en het Molenduin. 

In het convenant gaat het om veiligheid in de breedste zin van het woord: Niet alleen fysiek, maar ook de mentale gezondheid. 

De scholen zijn erg tevreden over deze samenwerking. “Het is waardevol dat we met alle betrokken partijen investeren in duurzame korte lijnen, zo maken we ons samen sterk voor de veilige school”, vertelt Annette van Diepen, adjunct-directeur vmbo en praktijkonderwijs Regius College. 

“Door te investeren in een goede samenwerking tussen gemeente, onderwijs en veiligheidspartners kunnen zij vroegtijdig signalen herkennen en deze gezamenlijk oppakken”, vult wethouder Puck de Nijs aan. 

Als een van de eerste gezamenlijke projecten is na de ondertekening een workshop gegeven door een medewerker van 113 zelfmoordpreventie.

(Foto: Pierre Mettes)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):