Concept omgevingsvisie voor de zomer klaar

REGIO – Sinds begin 2021 werken gemeenten aan een nieuwe gemeentelijke omgevingsvisie. Hollands Kroon meldt dat het concept hiervan voor de zomer klaar is voor participatie. 

In de Omgevingsvisie komt te staan hoe gemeenten willen dat de leefomgeving er in 2040 uit ziet. 

Er komen verschillende grote ontwikkelingen op de gemeente Hollands Kroon af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kustvisie IJsselmeerkust, de energietransitie maar ook de provinciale- en nationale omgevingsvisie. 

Daarnaast is de gemeente zelf bezig met allerlei uitwerkingen op deelgebieden, zoals bijvoorbeeld het programma duurzaamheid.

Vanuit het Rijk ligt er een opdracht voor de provincies om een zogenaamde ‘ruimtelijke puzzel’ te maken. In deze puzzel moeten de opgaven vanuit het Rijk een plek krijgen. Deze opgaven kunnen ook invloed hebben op de leefomgeving.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):