Column: She Hulk

Wie een beetje op de hoogte is van wat er in medialand gebeurt, weet inmiddels dat Schagen er een nieuwe bekendheid bij heeft gekregen. Waar voorheen vooral Gerard Joling, Karin Bloemen en Gijs Staverman in een adem werden genoemd met Schagen is daar nu onze eigen She Hulk (pseudoniem van Jackie Koorn) bijgekomen.

Ik ken deze dame nog vanuit de tijd dat ik vier keer in de week in de sportschool te vinden was. Jackie richtte zich vooral op kickboksen en het zware trainingswerk terwijl ik me meer uitleefde op de fitnessapparatuur.
Ze viel toen al op: een spontane leuke meid met een eigenzinnige kledingstijl, uitbundige, wisselende kapsels, prachtig opgemaakt koppie en vrolijke ogen. Ze had toen al een stoer lijf. Een slanke taille, maar wel met armen als een man, zo gespierd. Fanatiek, doelgericht en een van de weinige dames die zich geheel kon meten aan de mannen. Later ging zij naar een andere sportschool en kwam ik haar af en toe nog tegen in de stad. Ook was ze postbode en bracht ze altijd stralend de post rond in onze wijk. Ze intrigeerde me op een bepaalde manier en ik volgde haar op Facebook.

Ik zag dat ze steeds breder werd en voller. Ze is heel fotogeniek en met haar grote omvang en gespierde lijf slaagde zij erin supervrouwelijk te zijn evengoed. Toen ikzelf steeds zwaarder werd door hormonen, medicijngebruik en niet meer kunnen sporten voelde ik me alles behalve goed in mijn lijf. Ik was het niet gewend om overgewicht te hebben en ik kon maar niet wennen aan mijn nieuwe lichaam. Jackie daarintegen voelde zich prima, zelfbewust, sexy en zelfverzekerd. Ze liet zien dat groter, zwaarder en andere proporties óók goed zijn en dat je je evengoed vrouw kunt voelen. Inmiddels zijn we weer wat jaren verder en zijn we beiden nòg meer gegroeid. Ik vervloekte elke kilo die erbij kwam, zij koesterde de hare en inmiddels is ze 160 kg schoon aan de haak.

Waar die extra kilo’s bij mij vooral voortkomen uit vet en vochtophoping zijn die van haar er vooral door spiermassa en hard trainen bijgekomen. Jackie is groot, heel groot inmiddels en de naam She Hulk verdient ze dan ook. She Hulk valt allang niet meer alleen op in Schagen en in het uitgaansleven waar ze als beveiliger werkt. We kunnen letterlijk en figuurlijk niet meer om haar heen. Vorig jaar deed ze mee aan het tv-programma De Alleskunner. Vorige week verscheen er een artikel over haar in de New York Post waardoor ze ook weer aandacht kreeg in de Nederlandse plaatselijke en landelijke kranten, was ze te gast bij het tv programma van Renze Klamer bij RTL, werd ze geïnterviewd door Powned en verschijnt ze deze week in het tijdschrift Linda.

Kortom, onze Jackie mag zich een bn-er gaan noemen. Menigeen wil haar sterke spieren voelen en met haar op de foto. Er staat nog een hoop te gebeuren voor deze dame. Het is leuk om haar vanaf de zijlijn een beetje te kunnen volgen. De media aandacht zorgt zoals gewoonlijk voor veel mooie maar ook veel negatieve reacties. Mensen gaan los en geven ongezouten hun mening, en eerlijk is eerlijk..ook ik heb me wel eens uitgelaten tegenover familie dat ik haar nu wel heel buitensporig groot vind worden. Ik denk dat haar bovenarm inmiddels net zo breed is als mijn bovenbeen.. en geloof me, die is breed! Ook vraag ik me af of dit nu wel zo gezond is voor je lijf: In 2 jaar tijd 90 kilo aankomen. Aan de andere kant: zij is in staat elke dag te sporten terwijl, ik niet eens drie squads kan doen tegenwoordig zonder daarna nog behoorlijk te kunnen lopen. Bovendien kreeg ik een hartinfarct in de tijd dat ik veel sportte, niet rookte en op prima gewicht was. Dus tja, wat is gezond?

Jackie voelt zich goed, zit prima in haar lijf en doet lekker haar ding. En daar gaat het uiteindelijk om toch? Het doet er helemaal niet toe of een ander het mooi vind of niet. Ze werkt hard voor elke kilo en voelt zich op-en-top vrouw en daar heb ik bewondering voor. Ik verstop mijn lijf in wijde kleding, wil vetrolletjes zo min mogelijk laten zien, al zou ik inmiddels beter moeten weten. Ik ben nog steeds geen vriendjes met mijn zwaardere lijf en hijs me in allemachtig strakke bodyshapers waarin ik nauwelijks kan ademhalen om me enigszins prettig te voelen in een strakker jurkje.

Jackie met haar curvy muscles trekt supervrouwelijk jurken aan, nauwsluitend om haar lichaam. Wat een bevrijding! Ik heb nog een hoop te leren, dat laat ze mij wel zien. Want wat men ook zegt en hoe grof en walgelijk de negatieve reacties soms zijn: Jackie trekt zich er niets van aan, laat zich niet stoppen en trekt haar eigen plan. Zoals zij zelf zegt: Er zijn altijd mensen die het beter weten of beter kunnen, maar dit is mijn reis, ik doe het op mijn manier! Kijk, zo ken ik Jackie Of je haar grote lijf nu mooi vind of niet, zij laat iedereen in hun waarde, ongeacht hoe diegene eruit ziet, zonder oordeel. Ze accepteert zichzelf volledig en de ander ook. Dat zouden meer mensen moeten doen. En daardoor vind ik haar groots, heel groots en kan ik alleen maar respect hebben voor haar. En wie weet hang ik mijn corrigerende ondergoed ooit nog eens aan de wilgen! Want zoals Jackie zegt: elke vrouw is mooi, hoe ze er ook uitziet!

HENNY BAKKER

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: