Column: Kwispelen niet te koop

‘Als ik voorspellende gaven had, was ik nu rijk’, is een bekende uitdrukking. Stel je maar eens voor dat je, zoals veel mensen die bij ons in zorg zijn, zo rond de 90 bent. Dan heb je veel meegemaakt. En met de kennis van nu had je investeringen kunnen doen waar je rijk mee had kunnen worden. Denk aan de landing van de eerste mens op de maan en aan de uitvinding van vaccinaties. En aan de ontwikkeling van huishoudelijk apparaten, zoals de wasmachine en aan de internetrevolutie. 

De komst van internet heeft in relatief korte tijd enorme impact gehad. In 1991 werd het wereld wijde web voor iedereen opengesteld. Daarmee was ook de eerste url, het webadres, een feit: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html. Ik kon toen niet bedenken dat een webadres heel belangrijk zou worden om vindbaar te zijn. Dat ik even op internet kijk of een restaurant lekkere vega gerechten serveert of dat ik de openingstijden van een winkel opzoek. Ook voor ons als zorgorganisatie is het belangrijk om vindbaar en bereikbaar te zijn. Zo zorgen we ervoor dat u weet dat u bij ons terecht kunt als u bijvoorbeeld zorg nodig heeft, uw maaltijden via ons wilt bestellen of vrijwilliger wilt worden. In de echte wereld verspreiden we folders, staat onze naam op de auto’s van onze wijkzorg en kunt u ons bezoeken op al onze locaties. 

In de online wereld hebben we een webadres. We heten Woonzorggroep Samen en dus is ons webadres www.woonzorggroepsamen.nl. Maar omdat onze diensten breder zijn dan woonzorg willen we in onze communicatie Woonzorggroep weglaten. We hebben ons logo vernieuwd en gaan geleidelijk alles wat nodig is aanpassen. Dus ook ons webadres. Maar al is www.samen.nl niet in gebruik, het is wel in bezit van een andere organisatie. Zij hebben het gebruikt voor een project dat al een tijd geleden is afgerond… Ze zijn bereid het adres aan ons te verkopen: het staat voor € 25.000 op hun balans. Ze snappen dat we een non-profit organisatie zijn, maar voor minder wordt het niet verkocht. 

We zijn er eens goed voor gaan zitten en hebben al onze voorspellende gaven aangesproken. Alle webadressen die we konden bedenken voor onze organisatie zijn nu van ons. Met als topper www.wijzijnsamen.nl (deze pagina is nu nog in opbouw). En ach, u vindt ons vast wel en op de liefdevolle en goede ondersteuning die we bieden heeft het geen invloed. Daarom als afsluiter deze uitdrukking: je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart!

Avatar foto
Tanja Ineke is bestuursvoorzitter van Woonzorggroep Samen.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):