Coalitie Hollands Kroon presenteert akkoord

WIERINGERWAARD – De nieuwe coalitie van de gemeente Hollands Kroon heeft dinsdagmiddag in buurthuis De Oude School in Wieringerwaard het nieuwe coalitieakkoord en de nieuwe leden van het college gepresenteerd. 

Coalitiepartners Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK), Senioren Hollands Kroon, GroenLinks, PvdA en D66 leveren allemaal één wethouder. De nieuwe coalitie heeft de tijd genomen om tot een goed akkoord te komen, zo liet Alexander Bügel van OHK weten. 

Zijn partij werd de grootste bij de verkiezingen in maart en nam het op zich om te komen tot een stabiel akkoord. 

Robert Leever, de zoon van OHK raadslid Jeff Leever, wordt wethouder economie en brede welvaart. 

Centraal in het nieuwe akkoord staat het versterken van de verbinding tussen de burger en de politiek. Daarnaast moeten woningbouw en een actiever grondbeleid prioriteit krijgen. 

Mary van Gent keert voor Senioren Hollands Kroon terug als wethouder zorg, jeugd, subsidies en sport. 

Lilian Peters van GroenLinks neemt als wethouder de portefeuille klimaat en openbare ruimte in. Voor de PvdA neemt Mark Versteeg plaats in het college. Hij mag zich de komende vier jaar bezighouden met ruimtelijke ordening.

Voor de kleinste partij van Hollands Kroon, D66, komt Maarten Versluis in het college. Hij gaat zich bezighouden met de financiën.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: