Celstraf voor seksueel misbruik

ALKMAAR – Een 38-jarige man uit Anna Paulowna heeft woensdag van de rechtbank in Alkmaar een celstraf van anderhalf jaar gekregen, omdat hij zo’n twee jaar lang een minderjarige ex-zwager seksueel heeft misbruikt. 

De rechters oordeelden verder dat R.L. het slachtoffer ook € 5.000,- smartengeld moet betalen. Dat meldt Hollands Kroon Actueel. 

De man had in 2016 een relatie met een oudere broer van het slachtoffer en kwam daarom bij het gezin over de vloer. Zo leerde hij ook de jongste broer van zijn vriend kennen. Die was toen 14 jaar oud.

Ook nadat de relatie was beëindigd bleef L. het gezin in Schagen bezoeken. De jongste zoon deed in 2018 aangifte tegen hem. Volgens hem heeft de huisvriend in twee jaar tijd zo’n twintig tot dertig keer seks met hem gehad, eerst in zijn caravan en daarna in zijn woning in Anna Paulowna. De jongen zou er ook geld en sigaretten voor hebben gehad.

De man noemde de beschuldigingen onzin. Volgens hem is er op seksueel gebied totaal niets gebeurd. De rechters vinden die ontkenning echter ongeloofwaardig. Zij achten de aangifte van de jongen betrouwbaar en gedetailleerd.

De rechtbank wijst onder meer op de seksueel getinte chatgesprekken die L. met zijn ex-zwager had. Volgens de man gingen die vooral van de jongen uit en heeft hij die op een gegeven moment afgekapt. De rechters geloven echter de verklaringen van de jongen.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):