CDA wil behoud visserijsector Den Oever

HOLLANDS KROON – Het CDA Noord-Holland maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van de visserijsector en bracht met de fractie van het CDA Hollands Kroon een bezoek aan de Visafslag in Den Oever en aan de kotter WR 12 van een lokale visser.

“Ons bereiken berichten over vissers die noodgedwongen gaan stoppen en over visafslagen die reorganiseren. Wij moeten voorkomen dat deze hele sector verdwijnt uit onze kustprovincie” stelt Willemien Koning, woordvoerder van de CDA fractie.

Volgens Pim Visser, die het gezicht is van de visserij in de kop van Noord-Holland, is het onderliggende probleem vrij complex. Was het eerst de coronacrisis die voor de afnemende vraag zorgde, nu zijn de kosten voor brandstof om de zee op te kunnen vissen hoger dan de opbrengsten.

Momenteel wordt een regeling uitgewerkt voor brandstof steun vanuit het ministerie maar dat is te weinig volgens Koning en komt voor sommige vissers te laat. Wel vindt zij dat het wel een positief signaal is, dat er aandacht is voor deze sector in nood.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):