CDA wil aansluiting bij Global Goals

SCHAGEN – Het CDA in Schagen komt dinsdagavond tijdens de raadsvergadering met een voorstel om de gemeente Schagen aan te laten sluiten bij Global Goals. 

Global Goals is dé duurzaamheidsagenda waarbij economische, ecologische en sociale waarden in balans zijn. Het gaat om totaal 17 doelstellingen die in 2015 al door de Verenigde Naties zijn aangenomen.

Volgens het CDA is ieders bijdrage nodig om de doelen te behalen, ook die van de gemeente Schagen. Daarom vraagt het CDA de gemeenteraad in een motie om aansluiting bij de VNG campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’.

Los van het aansluiten bij de campagne wil het CDA ook een kleine werkgroep in het leven roepen die, samen met de portefeuillehouder, een plan gaat maken om de gemeentelijke doelen te kiezen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Alleen moet je jezelf verbinden en onder gezag stellen van een organisatie zoals de VN? Liever in eigen kracht staan dan je onderwerpen aan een organisatie dat in een ander land gevestigd is. En personen die niet door ons gekozen zijn.

 2. Sjaak1943
  Sjaak1943 zegt:

  “Als dat duurzaamheids geneuzel kost klauwen vol geld”

  Dit is een simplistische en onnauwkeurige weergave. Duurzaamheidsinspanningen kunnen initiële kosten met zich meebrengen, maar op lange termijn kunnen ze leiden tot kostenbesparingen, innovatie en concurrentievoordelen. Ze dragen ook bij aan een groenere en meer leefbare wereld, wat economische en maatschappelijke voordelen oplevert.

 3. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  CDA bestaan ze nog dan ?
  Zou voorlopig even een toontje lager zingen.
  We zijn niet meer dat welvarende landje van vroeger.
  Mensen moeten echt de broekriem aanhalen.
  Als dat duurzaamheids geneuzel kost klauwen vol geld

Reacties zijn gesloten.