CDA vraagt provincie om steun vissers

REGIO – Het CDA maakt zich zorgen om vissersfamilies die in grote nood verkeren en dreigen te moeten stoppen met de visserij.

Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor de vissers maar ook voor de voedselvoorziening en  vitaliteit van platteland en vissersdorpen. 

In Noord-Holland zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen groot. Op Texel dreigen 7 van de 8 vissers te moeten stoppen, in Den Helder alle vissers en op Wieringen blijven mogelijk 2 vissers over. 

In andere vissersdorpen in Noord-Holland ziet het er niet anders uit. Statenlid Willemien Koning vroeg hiervoor al eerder aandacht bij de provincie. Het CDA vindt het belangrijk dat er een balans is tussen natuur en behoud van de voedselvoorziening.

Gedeputeerde Zaal heeft toegezegd hierover verder te praten met de sector en de Statenleden.


Publicatiedatum: 21 september 2022
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 111
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: