CDA-Statenfractie laakt ook stikstofdoelen

NOORDKOP – “Een enorme klap voor boeren, het platteland en heel Nederland,” zo reageert de Noord-Hollandse CDA-fractie op de nieuwe plannen die het kabinet recent presenteerde om de stikstofdepositie op natuurgebieden de komende jaren te reduceren.

De impact van de plannen wisselt enorm per gebied. In Noord-Holland is het minder heftig dan in enkele andere provincies, maar voor sommige gebieden komt verantwoordelijk minister Van der Wal met een keiharde boodschap, vooral voor boeren en de toekomst van hun bedrijf.

In Noord-Holland worden vooral de kuststrook en de gebieden rondom de Eilandspolder hard getroffen. Het kabinet heeft een strook van één kilometer rondom Natura 2000-gebieden aangewezen waar 70% stikstofreductie moet worden bereikt.

Volgens CDA-fractievoorzitter Dennis Heijnen een bizarre opgave. “Beschermen van natuur mag best wat kosten, maar de doelen zoals ze er nu liggen hebben een té grote sociaaleconomische impact op onze boeren, het platteland en daarmee op heel Nederland. En een té grote impact op de leefbaarheid.” Volgens Heijnen moeten alle sectoren een bijdrage leveren en moeten we kijken wat de natuur echt nodig heeft.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: