CDA is tegen gymzaal naast Mondriaanpark

SCHAGEN – De CDA-fractie heeft haar bedenkingen tegen de bouw van de gymzaal tussen het Mondriaanpark en de J. Israëlstraat in Schagen.  ‘Zo’n bouwblok past hier niet’, stelt  fractievoorzitter Wim Vonk in een brief aan het college.

Het CDA heeft al eerder gevraagd te zoeken naar een andere locatie, bijvoorbeeld op de plek van de huidige gymzaal naast het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Ark.  Toen is toegezegd dat er nog gekeken zou worden naar alternatieve oplossingen.

Vonk: “Wij waren dan ook verrast op de informatieavond in de Groene Schakel, dat de concept tekeningen de gymzaal ‘prominent’ lieten zien naast het pad van het Mondriaanpark en er geen verandering was ten opzichte van de initiële plannen.”

Vonk wil van het college weten waarom zij blijven kiezen voor de plek bij het Mondriaanpark en of er in de tussenliggende periode wel gesprekken zijn gevoerd met het schoolbestuur.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):