CDA: geen leges voor splitsingsvergunningen

SCHAGEN – Het CDA wil dat splitsingsvergunningen voor woningen gratis worden. De fractie zal hiervoor een motie indienen. Er is een enorme krapte op de woningmarkt. De woningnood in Schagen is hoog en het wordt steeds moeilijker om een ‘passende’ woning te vinden.

Het CDA wijst naar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die het splitsen “zeker een van de oplossingen voor het woningtekort waar gemeenten mee bezig zijn” noemt.

Het CDA roept het college op om splitsen van woningen te stimuleren door geen leges te vragen voor een splitsingsvergunning.

Om de hierdoor misgelopen inkomsten te dekken moeten van het CDA de andere leges omhoog.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Jan Blaauw
    Jan Blaauw zegt:

    Aan splitsingsvergunningen zit meer ambtelijk werk dan aan een normale omgevingsvergunning, denk hierbij aan brandpreventieve maatregelen, beoordeling constructie en parkeren (vooral in de stad Schagen een groot probleem). Het is niet eerlijk om de leges van andere omgevingsvergunningen te verhogen, zijn al erg hoog in de gemeente Schagen.

Reacties zijn gesloten.