CDA bezorgd over verduurzaming dorpshuizen

SCHAGEN – De CDA-Statenfractie is bang dat dorpshuizen na de corona-crisis niet het geld hebben om hun panden te verduurzamen. De dorpshuizen staan opnieuw voor een financiële uitdaging, stelt het CDA.

De fractie stelt dat de al langer stijgende energieprijzen verder zullen stijgen en dat dit de dorpshuizen opnieuw hard zal raken. “De bereidheid van dorps- en buurthuizen om te verduurzamen is groot, maar helaas bereiken ons berichten van verschillende dorps- en buurthuizen dat dat op dit moment niet lukt.”

Het CDA wil van Gedeputeerde Staten weten hoe het college dit probleem gaat oplossen. De fractie wijst op het bestaande ontzorgingsprogramma ‘Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed’.  

Dit programma heeft als doel kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren, zoals culturele instellingen, dorps- en buurthuizen en sportaccommodaties, te helpen hun gebouwen te verduurzamen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):