Bunkerdag Den Helder en Julianadorp

Gepland ical Google outlook Nieuws

DEN HELDER – Op Bunkerdag, zaterdag 3 juni, gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden de bunkers van de Atlantikwall één dag open voor publiek.

In Den Helder kunnen bezoekers terecht bij Atlanticwall Centrum Huisduinen, FL 250 Flakgruppenkommandostand ‘Kroontjesbunker’ en Hospitaalbunker 639. In Julianadorp is de Geschutsbunker M291 geopend.

De Europese kust veranderde tijdens de Duitse bezetting letterlijk in een vesting. Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een ruim 5000 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. 

Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven zijn daarvan nog altijd de stille getuigen. De bunkers in Den Helder en Julianadorp zijn van 10.00 – 17.00 uur te bezoeken.

(Foto: aangeleverd)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: