Buitengevel Zijper Museum gaat veranderen

SCHAGERBRUG – Tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers van het Zijper Museum vertelde Gonno Leendertse, voorzitter van het museum, dat de buitengevel van het Zijper Museum mogelijk voorzien gaat worden met prints uit het fotoarchief van de gebroeders Niestadt.

“We zij al lange tijd bezig om ook iets aan de buitenkant van het museum te doen. Bezoekers zijn wel onder de indruk van de herinrichting van het museum. Maar de hele entree moet nog op de schop”, vertelt Leendertse.

Ook de buitengevel verdient volgens Leendertse een museumwaardiger aanzien. Een van de mogelijkheden is om de buitengevel te wrappen met een folie waarop prints kunnen worden aangebracht. 

Ook liet Leendertse weten dat nog voor de zomer de in 2018 opgegraven en gerestaureerde kanonnen afkomstig uit Burgerbrug geplaatst gaan worden op de heuvel bij het museum. In januari 2022 liet het Zijper Museum al weten de kanonnen te willen plaatsen als extra attractie voor bezoekers.

Een uitgebreide videoreportage over de jubilarissen vrijwilligers bijeenkomst en het wel en wee van het museum na corona is binnenkort te zien op Noordkop Centraal.

(Foto: Gonno Leenderste)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: