Brug meer dan miljoen duurder (Video)

ANNA PAULOWNA – De Kerkwegbrug houdt de gemoederen in Anna Paulowna flink bezig. De brug lag er veel langer uit dan gepland en nu blijken de kosten ook ruim een miljoen duurder uit te vallen.

Voor het vervangen van de Kerkwegbrug werd in 2017 1,55 miljoen euro opzij gezet. De werkelijke kosten bleken al snel een half miljoen hoger uit te vallen.

Dat bleek niet de laatste misser, want inmiddels is het verwachte bedrag onder de streep opgelopen tot bijna 2,7 miljoen.

“Elke vertraging kost veel geld, we wisten bijvoorbeeld wel dat er kabels en leidingen van Liander in de weg lagen, maar waar precies wisten we niet”, zegt wethouder Theo Meskers tegen mediapartner NH Nieuws.

“Ook hadden we uiteindelijk extra vergunningen van de provincie nodig omdat we aan de provinciale weg aan het bouwen waren.”

Uiteindelijk bleek dat ook de kade moest worden versterkt en dat daardoor ook extra vergunningen nodig waren bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De Kerkwegbrug wordt medio september opgeleverd. In het vierde kwartaal komt het college met een voorstel hoe zij de kosten denkt te kunnen dekken.

(Foto: mediapartner NH Nieuws)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):