Brandende auto bij tankstation

STOLPEN – De brandweer moest vrijdagavond in actie komen voor brand in een auto bij De Stolpen.

Rond 19.00 uur vloog de auto spontaan in brand op de Polderweg, de parallelweg langs de N248, tussen Schagen en De Stolpen.

De automobilist parkeerde zijn auto bij het tankstation bij De Stolpen. De brandweer controleerde de situatie en bluste met schuim. De oorzaak is vermoedelijk een technisch defect.

(Foto’s: Inter Visual Studio/Heavenly Hoorn)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Petra Kaandorp
  Petra Kaandorp zegt:

  Ook hier moet ik toch even op ingaan. Onze dochter is niet met een brandende auto naar het benzinestation gereden. De auto haperde en ze heeft deze op een keurige plek geparkeerd. Helaas vloog deze auto daarna in brand, waarbij zij zelf in eerste instantie de auto heeft geprobeerd te blussen. Gelukkig kwamen er twee motorrijders die haar heel goed hebben geholpen met blussen! Onze dank daarvoor. Voor de redactie toch een tip om dit soort verhalen eerst even te controleren of het wel de juiste informatie bevat.

  Beantwoorden
 2. Vanessa Berends
  Vanessa Berends zegt:

  Als bekende van de bestuurder, heb ik vernomen dat de informatie die verschaft is in dit artikel onjuist is. In plaats van zelf een verhaal om een beeld te verzinnen, kan deze omroep wellicht eerst even de feiten natrekken voordat ze een bericht hierover plaatsen.

  Beantwoorden
 3. Paul Idema
  Paul Idema zegt:

  De jongedame vond dat de auto haperde, en zette de auto juist daar neer waar hij niet in de weg stond, toen hoorde ze een plof en begon het te branden, wij kwamen aanrijden op de motor vanuit ‘t zand en zagen rook, moesten bij de pomp wezen, daar aangekomen zagen we de auto in brand staan en de dame in d’r eentje probeerde te blussen. Helaas stonden er ook gewoon mensen te kijken, ben van de motor afgestapt en heb er 2 blussers op leeggespoten, waardoor het geblust was, daarna kwam de brandweer pas.

  Beantwoorden
  • Ingrid
   Ingrid zegt:

   Paul was u er bij? – wat dacht de bestuurder, ‘k zet ‘m bij het Tankstation neer, daar staat wel een emmertje water of vast wel een of meer brandblussers om mee te blussen oid?

   Wat is dat eigenlijk voor slang die daar ligt en hoe komt dat daar, weet u dat misschien ook?
   Niet elke dag hebben wij een OOGGETUIGE in ons midden, Paul 🙂

   Beantwoorden
   • Paul Idema
    Paul Idema zegt:

    De jongedame voelde haar auto haperen, en heeft de juist ergens neergezet waar ze niet in de weg stond, bij het stilstaan hoorde ze een plof en stond hij in brand aan de onderzijde, wij kamen op de motor vanuit ‘t zand en zagen rook, moesten bij de pomp wezen. Zagen de jongedame in haar eentje de auto proberen te blussen. Dit lukte niet. Helaas stonden er ook mensen te kijken. Hierop van de motor gestapt en 2 blussers leeggespoten onder de auto en motorkap, dus zoals gezegd, al geblust en daarna kwam de brandweer pas.

    Beantwoorden
    • Ingrid
     Ingrid zegt:

     Hallo Paul, bedankt voor de aanvullende reactie, de betreffende bestuurster heeft inderdaad goed gehandeld, relatief veilig weggezet met hulpmiddelen in haar bereik.
     Ja er zijn kijkers en doeners, gelukkig bent u een doener, held en heeft naar alle waarschijnlijkheid erger weten te voorkomen door zo adequaat op te treden, denk dat de collega’s van de Brandweer en personeel tankstation erg blij met u waren, chapeau voor u en uw reisgezel beste Paul, actie getuigt van grote klasse!!

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):