Bouw CNO Schagen start nog niet

SCHAGEN – De bouw van de crisisnoodopvang (CNO) in Schagen Oost gaat deze week nog niet van start. Er wordt gewacht op een uitspraak van de rechter in Haarlem die zich moet buigen over een verzoek van omwonenden voor een voorlopige voorziening.

Omwonenden hebben de rechter ingeschakeld om de bouw van het CNO te voorkomen. Ze vinden dat het landschap te veel wordt beschadigd, het plan te veel kost en de participatie tekort is geschoten. De zaak dient volgende week woensdag, 28 februari, bij de rechtbank in Haarlem.

Het COA wil de CNO in Schagen Oost op 1 april openen. Die dag sluit de CNO in Petten. Door het uitstel wordt het lastig om die datum te halen.

 

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
13 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  De inwoners van Schagen dan wel de nabije bewoners van het toekomstige AZC/CNO piepen hard nu de noodopvang zeer nabij is. Waarom niet toen destijds bekend werd dat er een noodopvang in Petten zou komen?
  Eigenlijk een retorische vraag want het antwoord is al bekend.
  Nee Jac en de zijnen, ik ben pertinent geen asielknuffelaar of linksstemmer.

 2. K
  K zegt:

  Investeer 2 miljoen in Petten en laat het daar staan. Als de Pettenaren dit goed vinden. Dit is gewoon onzin.

  Ik ben totaal niet tegen een AZC, maar dit is de reinste flauwekul. Iets slopen voor een vermogen, spullen weggooien. Het ergens anders voor 1 jaar voor een godsvermogen neerzetten, en weer nieuwe spullen aanschaffen. Een proces dat niet klopt. Niet te spreken over de andere negatieve effecten. We kunnen in onze gemeente de hele afdeling duurzaamheid wel opdoeken. Dit gaat nergens over.

  • Ger hensen
   Ger hensen zegt:

   Beste anonieme mafklapper petten zit al jaren opgescheept met de vluchteling en er werd 2 jaar geleden op de markt in Schagen door nh nieuws door een journalist geïnterviewd toen zij elke Schagenaar voor de microfoon die arme mensen moeten opgevangen dat ging over petten maar nu het in schagen moet gebeuren zijn er grote problemen en is iedereen tegen 🤮

 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  De rechter gaat bijvoorbeeld na de schade en overlast voor de omwonenden
  De schade hiervoor is het de vraag of alles weer hersteld kan worden. In een PBL ga je geen schade aanbrengen. Dat gebied bescherm je juist. Daar liggen on de grond de resten die daar vanuit het verleden zijn blijven liggen. Daar bouw je geen laag puin en afval over de grond. En daarna een laag asfalt met PAK houdende bestanddelen. Dit in een natuur gebied? Dat doe je niet op beschermde grond.
  Het plaatsen van diesel generatoren en het herbergen van veel mensen op een klein plekje dat wil je toch niet.
  Participatie is hier met voeten getreden.
  Ik wens de omwonenden veel succes.

  • Henk
   Henk zegt:

   Hallo Natuurlijk Schagen,
   Ik heb uw bericht sturen 20x gelezen. Ik begrijp er geen bal van. Ook de essentie daarvan niet. Ik ga maar aan de 21ste keer beginnen.
   Uw toelichting zie ik graag tegemoet.

  • Inwoner gemeente Schagen
   Inwoner gemeente Schagen zegt:

   Waarom deden deze inwoners van Schagen deze juridische stap niet toen die tent in Petten kwam?
   NIMBY !

   Echt, de burgemeester mag in haar handen knijpen met de Pettemer inwoners.
   Ben benieuwd of ze Petten nog gaat compenseren voor de anderhalf jaar opvang.

 4. J
  J zegt:

  Geweldig, ik zal bidden voor een uitspraak dat het niet door mag gaan, hier zit te veel dwang en machtsvertoon achter.

Reacties zijn gesloten.