Borstkliniek Noordwest bestaat vijf jaar

DEN HELDER – De Oncologische borstkliniek van Noordwest Ziekenhuizen bestaat vijf jaar. Patiënten kunnen terecht op drie locaties in Alkmaar, Beverwijk en Den Helder.

Vijf jaar geleden besloot Noordwest Oncologisch centrum om de krachten te bundelen met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de borstkliniek te vormen. Het doel was om alle borstkankerzorg in de regio te uniformeren en gebruik te maken van ieders expertise om zo tot een hoogwaardige zorg te komen voor alle borstafwijkingen.

Radioloog Shirley Go is vanaf het begin betrokken bij de borstkliniek. Het voordeel voor patiënten is dat ze één aanspreekpunt hebben. 

Noordwest heeft de afgelopen jaren ontwikkelingen doorgevoerd die onderdelen van de behandeling van borstkanker patiëntvriendelijker hebben gemaakt.

In de afgelopen vijf jaar hebben we het proces steeds beter kunnen stroomlijnen. De kliniek heeft betere afspraken kunnen maken met de afdeling pathologie waardoor de uitslag van een biopt sneller bekend is.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: