Boete van € 109,- voor niet aanlijnen hond

WIERINGERMEER – De komende weken zullen boswachters van het Robbenoord- en Dijkgatbos extra controleren of honden aangelijnd zijn. Baasjes die dat wél doen, maken kans op een leuke prijs. Baasjes die het niet doen, riskeren een boete van 109 euro.

Honden zijn van harte welkom in het bos, mits ze aangelijnd zijn. “Neem een lange lijn mee zodat je hond heerlijk kan snuffelen, maar niet de kans heeft om wild of vogels op te jagen”, aldus boswachter Mikal Folkertsma.

In de winter is er minder voedsel beschikbaar voor veel dieren. Bovendien kost het zichzelf warmhouden behoorlijk wat energie als het koud en nat is. Een loslopende hond creëert een onveilige situatie waardoor dieren kostbare energie gebruiken. Honden (en mensen) laten geuren achterlaten als ze van het pad gaan. Ook daardoor kunnen dieren verstoord raken, waardoor ze niet meer hun gebruikelijke routes en slaapplekken durven te gebruiken.

Hondeneigenaren die de boswachters tegenkomen met hun hond aan de lijn maken kans op een mooie prijs: een speciale excursie met de boswachter, waarop ook hun hond welkom is. Door de regels te respecteren vermijden bezoekers dus niet alleen een boete van 109 euro, maar maken hondenbaasjes in januari en februari ook nog kans op een prijs.

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. Heleen
  Heleen zegt:

  Prima hoor. Veel , heel veel honden luisteren totaal niet en bijten van alles dood of jagen alles op. En ook hier weer de goede WEL LUISTERENDE honden moeten er ook voor boeten. Maar goed plan van de gemeente. !!

 2. Frans
  Frans zegt:

  Ze hebben weer geld nodig tijdens broeder tijd snap ik het en voor mensen die hun hond niet onder controle hebben

 3. M. de Boer
  M. de Boer zegt:

  Heb zelf 3 honden maar vind het goed dat de honden aangelijnd moeten zijn in een bos.
  Met een lange looplijn hebben de honden genoeg bewegingsvrijheid en hebben de wilde dieren de rust die ze nodig hebben.
  Het is het thuis van de wilde dieren, wij zijn daar de gasten.

 4. Ed Dorenbos
  Ed Dorenbos zegt:

  In t voorjaar zijn het de broedende vogels en nu hebben die boswachters weer wat anders bedacht. Vroeger kwam je wel eens boswachters tegen met hun hond. En had je een gezellig praatje. Maar deze moderne wachters hebben leren schrijven.

 5. Marjo
  Marjo zegt:

  Jammergenoeg is men vergeten een losloop plek te realiseren waar de hond wel los kan lopen én rennen. Gemiste kans !!!

Reacties zijn gesloten.