Boeren naar rechter om vliegtuigjes

HOLLANDS KROON –  Een veehouder en een akkerbouwer in Hollands Kroon hebben de eigenaar van het vliegveld Middenmeer voor de Raad van State in Den Haag gedaagd. 

De agrariërs klagen over overlast van stijgende en overvliegende vliegtuigjes die afkomstig zijn van het vliegveld. Door het geluid raken koeien in paniek komen ze soms in de sloot terecht.

Eigenaar Jaap van der Beek van het vliegveld heeft de opstijgroute aangepast, maar de agrariërs vinden dat de nieuwe vluchtroute zwart op wit moet worden vastgelegd en afdwingbaar wordt. 

De agrariërs vrezen dat Van der Beek veel meer en met zwaardere vliegtuigen gaat vliegen. Ook zijn ze bang dat de provincie Noord-Holland op de hand is van Van der Beek en een ongebreidelde groei van het vliegveldje mogelijk zal maken.

De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):