Bijeenkomst verkeersplan Schagen succesvol

SCHAGEN – Een groep van 28 personen kwam zaterdag naar de Grote Kerk in Schagen om daar samen met elkaar van gedachten te wisselen over een nieuw verkeersplan voor de stad.

Bewoners, ondernemers en organisaties spraken samen met de gemeente over het verkeer in het centrum van Schagen. Het ging over de verkeersveiligheid en hoe het verkeer in de toekomst ingericht kan worden. 

In de kerk presenteerde de projectleider van De Argumentenfabriek het voorafgaande proces en de bedoeling van de bijeenkomst. De argumentenfabriek is gespecialiseerd in het actief meedenken over verschillende denkrichtingen en bijbehorende argumentatie. 

Na de presentatie gingen kleine groepen uiteen om met elkaar te discussiëren over verschillende denkrichtingen. Dit ging bijvoorbeeld over het autoluw maken van het centrum, over verkeersveiligheid, voldoende parkeerplekken en over de inrichting van het centrum.

”Ik ben blij met de opbrengst van vandaag. Hiermee kunnen we echt een gedragen verkeersplan opstellen”, aldus wethouder Hans Heddes.

Bewoners en bezoekers van Schagen kunnen tot en met 23 september de enquête online invullen op samen.schagen.nl. De resultaten van dit participatieproces vormen de basis voor een nieuw plan. De verwachting is dat dit verkeersplan aan het einde van dit jaar af is en de gemeenteraad hierover besluiten kan.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: