Bezorgde boeren in Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA – Al een aantal weken protesteren boeren tegen de stikstofmaatregelen. Ook in agrarische gemeente Hollands Kroon laten de boeren hun noodkreet horen. Zij trokken donderdagavond naar het gemeentehuis in Anna Paulowna. 

Dat meldt mediapartner Regio Noordkop.

Verschillende gemeenteraadsleden waren aanwezig om met de boeren in gesprek te gaan. Ook hield Ilse Boersen, melkveehouder op Wieringen een toespraak over de onzekerheid waarin zij – en vele anderen met haar – als jonge boer leeft. Burgemeester Rian van Dam ontving uit handen van Boersen een fles Wieringer melk. 

“We noemen onszelf niet voor niets agrarische hoofdstad, de agrarische sector is groot in Hollands Kroon en van belang”, sprak de burgemeester. Ze vervolgt: “We moeten samen kijken hoe we samen de toekomst voor zowel agrariërs, leefbaarheid en de natuur op een goede manier kunnen vormgeven.”

Voorzitter van LTO Hollands Kroon, Wim Mostert, kijkt terug op een geslaagd protest: “De gemeente zoekt nauw overleg met de provincie en we gaan samen optrekken om het huidige plan van tafel te krijgen. We willen wel de doelen halen, maar niet op de manier zoals de overheid het nu wil.”

De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: