Bewustheid biedt mogelijkheden voor lokale markt

SCHAGEN – Volgens het derde IPCC rapport dat deze week verscheen kan het klimaat gered worden als mensen hun gedrag drastisch veranderen, zoals bewuster omgaan met energie en minder vlees en zuivel eten. Familie Klaver, die zowel in de zuivel- als in de vleesindustrie boert ziet daarin geen bedreiging, maar juist mogelijkheden. 

Het is het derde rapport binnen een korte tijd, waarin wetenschappers van over de hele wereld uiteen zetten wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan. De eerste en tweede versie gingen over de oorzaken en de gevolgen. Dit derde rapport ging over de aanpak, maatregelen en gedragsverandering. 

De familie Klaver vindt het juist goed als mensen bewuster gaan nadenken over hun eten. Met name als ze nadenken over de oorsprong van het product. Ze denken dat bewustheid leidt tot meer lokale consumptie. 

De familie is niet bang dat mensen nooit meer vlees of zuivel gaan eten. “Mensen blijven vlees eten, misschien iets minder eten, kleinere porties, maar vlees blijven de mensen eten”, aldus Arie Klaver van Keurslagerij Klaver. Daarnaast denkt de slager dat er door bewustwording meer gekozen wordt voor ambachtelijke slagers.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: