Bewonersavond na onrust De Vaart

SCHAGEN – ‘s Heeren Loo organiseert half oktober een bewonersavond naar aanleiding van de doorgedraaide bewoner in één van de woningen aan De Vaart in Schagen. 

‘s Heeren Loo heeft aan De Vaart 3 woningen waar mensen met een beperking onder begeleiding wonen. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september ging één van de cliënten door het lint. 

De man gooide huisraad door de ramen naar buiten, zwaaide met een mes en barricadeerde de trap waardoor hulpdiensten hem niet konden bereiken. Er moesten onderhandelaars en een arrestatieteam aan te pas komen om de man uit de woning te halen. 

In een reactie heeft ‘s Heeren Loo het over een vervelende situatie, ook voor de cliënt zelf. ‘s Heeren Loo betreurt de overlast, ook voor eigen medewerkers en de overige cliënten. 

De zorginstelling heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Welke maatregelen dat zijn wil de instelling niet vertellen. Ook doet ‘s Heeren Loo geen mededelingen over hoe het met de verwarde cliënt gaat. Hij werd gewond en onder het bloed afgevoerd. 

Omwonenden zijn uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst op 14 oktober waarin een toelichting wordt gegeven.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Pol
    Pol zegt:

    Waarom moet er eerst weer iets gebeuren alvorens men “ maatregelen” gaat nemen. Waarom zijn die niet genomen voor dit incident. Echt Nederland !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: