Bewoners verbaasd over snelle voortgang De Lus (Update)

SCHAGEN – Bewoners van de Lagedijkerweg in Schagen zijn verbaasd over de plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten op De Lus ten noordwesten van bedrijventerrein Lagedijk. 

De verbazing richt zich vooral op de status van de plannen. De heer Dirickx, bewoner van de Lagedijkerweg, moest op Noordkop Centraal vernemen dat de plannen al verder zijn dan de bewoners is voorgeschoteld. 

De bewoners zijn bang voor waardevermindering van hun woningen als er een paar honderd arbeidsmigranten op De Lus worden gehuisvest. Ook zijn ze tegen de ontsluiting van het plan via een fietspad en willen ze beter worden geïnformeerd. Een website die hiervoor was toegezegd is er nog steeds niet.

De politiek ging in meerderheid akkoord met het plan. Alleen 4 raadsleden van de VVD waren tegen. Die partij wil dat er op De Lus ook woningen voor starters en spoedzoekers komen. Dat idee kreeg geen bijval in de raad. 

Zie ook: Schagen wil experiment met 330 arbeidsmigranten

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: