Betonnen paal moet veiligheid garanderen

Winkel – Het college van Hollands Kroon wil de veiligheid van wandelaars op de Limmerschouw in Winkel verbeteren door de weg af te sluiten met een betonnen paal.

De Limmerschouw is een smal pad langs de golfbaan waar wandelaars graag lopen maar een onveilig gevoel krijgen van langsrijdende auto’s. Omdat het pad erg smal is kunnen moeten wandelaars in de smalle berm gaan staan om auto’s te laten passeren. Er wordt hier bovendien door auto’s vaak hard gereden.

De gemeente had al eerder maatregelen genomen om de weg af te sluiten. Er was een uitneembare en kunststof paal geplaatst maar deze zijn afgezaagd en meegenomen. Wethouder Theo Meskers gaf aan dat omwonenden de weg graag open willen houden als snelle route naar de Provincialeweg N242 en daarom de paal waarschijnlijk hadden weggehaald.

Nu wil de gemeente een permanente betonnen paal plaatsen die niet om te duwen of af te zagen is. De reden dat eerder werd gekozen voor een uitneembare paal was om hulpdiensten snelle toegang tot de wijk te geven. Uit onderzoek is gebleken dat de andere route voor hulpdiensten net zo snel is af te leggenen dus kan de weg nu permanent worden afgesloten.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: