Bereid je voor op het festivalseizoen: 7 tips

Het festivalseizoen staat voor de deur en je wilt er helemaal klaar voor zijn. Of je nu naar een dag festival gaat of een meerdaagse festival, met deze 7 tips ben je goed voorbereid om optimaal te genieten van dit bijzondere evenement. Van het uitzoeken van een geschikte outfit tot het meebrengen van alternatieve betaalmiddelen: alles wat jij nodig hebt om jouw festivalervaring zo aangenaam mogelijk te maken wordt hier besproken.

Kies een goede outfit

In de eerste plaats is het van groot belang om een goede festival outfit aan te schaffen voor je evenement. Je wil er natuurlijk goed uitzien, nog beter dan normaal wanneer je naar je favoriete artiesten luistert. Daarbij is het ook zaak om ervoor te zorgen dat je outfit erg comfortabel zit. Dit geldt met name wanneer je graag danst op de muziek, want met oncomfortabele kleding zal je minder plezier beleven tijdens het festival. Het is daarom zaak om een outfit te kiezen die bij jouw stijl past en waarmee je makkelijk kan bewegen.

Koop vroeg je kaartjes

Ten tweede is het belangrijk om vroeg je kaartjes te kopen. De prijzen van festivaltickets stijgen vaak als het festival dichterbij komt, dus wacht niet te lang met het boeken van je tickets. Regel ook zeker een kaartje voor vrienden die samen met jou deelnemen aan het festival, zodat je er zeker van bent dat iedereen een plekje voor het festival kan bemachtigen. Wanneer je niet op tijd een kaartje hebt kunnen kopen, kun je vaak nog bij een ander platform een tweedehands kaartje bemachtigen. Vaak is dit wel twee keer zo duur, dus wees er vroeg bij.

Regel onderdak

Verder is het ook zaak om onderdak te regelen voor je festivalervaring. Als je een meerdaags festival bezoekt, dan wil je niet de hele tijd heen en weer naar huis rijden. Kijk daarom wat er in de buurt is aan hotelkamers of slaapplaatsen. Er zijn vaak ook campings bij festivals waar je een tentje kan opzetten en kamperen, wat ideaal is voor budgetvriendelijk overnachten. Is het festival dat je bezoekt enkel voor een dag? Dan hoef je hier vaak niet rekening mee te houden en kun je in de nacht weer naar huis gaan.

Neem een regenjas mee

Tevens is het verstandig om een regenjas mee te nemen naar je festival. Als jij liever geen poncho draagt, dan is een gewone regenjas de beste optie. Er zijn veel verschillende soorten regenjassen verkrijgbaar, van lichtgewicht modellen tot stevige modellen voor slechte weersomstandigheden. Kies een regenjas die bij jouw outfit past en zorg ervoor dat je altijd droog blijft wanneer het regent. Dit zal ervoor zorgen dat je na het festival geen griep oploopt en volop van al je favoriete artiesten kunt blijven genieten, ondanks het weer.

Kies voor sneakers die makkelijk schoon te maken zijn

De vijfde tip die we je mee willen geven is om schoenen te kiezen die makkelijk schoon te maken zijn. Je wilt natuurlijk wel fashionable voor de dag komen, maar op festivals kan je soms door de modder lopen en worden je sneakers daardoor vies. Kies daarom voor een paar sneakers dat makkelijk schoon te maken is. Zo hoef je na het festival geen nieuwe aan te schaffen. Bovendien is het handig om voor donkere kleuren te kiezen zodat het minder opvalt wanneer de schoenen vies zijn.

Neem een powerbank mee

Als je de hele dag op pad bent, wil je soms even je mobiel opladen. Omdat er vaak weinig stopcontacten beschikbaar zijn op festivals, is het verstandig om een powerbank mee te nemen. Zo ben je altijd voorzien van stroom en kun je langer genieten van de sfeer op het festival. Kies voor een powerbank met USB aansluiting zodat je ook gemakkelijk andere apparaten kan opladen. Hiermee zul je altijd genoeg batterij hebben om je vrienden te kunnen berichten over waar ze precies zijn op het festivalterrein.

Neem alternatieve betaalmethodes mee

Tot slot is het ook verstandig om alternatieve betaalmethodes mee te nemen naar je festival. Hoewel de meeste festivals betalingen met een bankpas accepteren, kan het soms handig zijn om ook contant geld bij je te hebben of een mobiele betaalapp zoals Apple Pay. Op deze manier ben je volledig voorbereid om snacks en drankjes te bestellen en souvenirs aan te schaffen. Zo heb jij alle kans om optimaal van het festivalseizoen te genieten en zal je dag onvergetelijk worden.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):