Bende van ellende teistert Waldervaart

SCHAGEN – Het is erg onrustig in de Schagense wijk Waldervaart. Auto’s worden bekrast, ruiten worden ingegooid en afgelopen weekend is zelfs een woning beschoten. Toch lijkt niemand te weten wie er achter het vandalisme zitten.

Sommige bewoners hebben camerabeelden, maar daarop is niemand te herkennen omdat ze donkere kleding met capuchons dragen. Aangiftes bij de politie leveren vooralsnog niets op. Er wordt meer gesurveilleerd en ook bewoners van de Waldervaart zijn extra alert. Toch blijven de daders onder de radar.

“Het lijken jongeren”, zegt Cora Ooijevaar-Krapman die al meerdere malen slachtoffer werd van vandalisme aan haar eigendommen. “Ik praat absoluut niets goed, maar er is echt bijna niets te doen voor die groep in Schagen. Misschien is het pure verveling, want waarom zou je dit met andermans spullen doen?”, is Cora’s bijna wanhopige verklaring voor het spoor van vernieling.

Bewoners van de Gruttolaan, Reigershof en Leeuwerikstraat plaatsen foto’s van bekraste auto’s op de Facebook-pagina van de Waldervaart. Daarop is duidelijk te zien dat de krassen eenzelfde patroon hebben. “Onbegrijpelijk, wat een puinzooi in onze buurt”, luidt het in de reacties. Ouders worden aangespoord om hun pubers beter in de gaten te houden.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Sjoer van Wou
  Sjoer van Wou zegt:

  Hoe kan het waar zijn dat in Grand Nederland, een van de rijkste landen van Europa, dat op medisch gebied en op high-tech-terrein in de voorhoede van de wereld speelt, door kansloze straatapjes wordt geregeerd? Dat moet een grap zijn. Gewoon politie bellen en een kwartiertje later is het probleem voor altijd opgelost. het kan niet waar zijn dat dat zo moeilijk is.

 2. Wesley
  Wesley zegt:

  Tja totdat een van deze zielige vandaaltjes in de handen van een verkeerde persoon vallen.
  Dan word het recht in eigen handen genomen.

  Met een aantal buurtgenoten houden wij onze straat in de gaten.
  Hopelijk komen ze ook in onze straat om ellende te veroorzaken…dat wordt dan wel ellende voor hun ! Ongeacht hun leeftijd !

Reacties zijn gesloten.