Begrotingsoverschot Schagen 3,1 miljoen euro

SCHAGEN – De gemeente Schagen eindigt 2023 met een positief begrotingssaldo van ruim 3,1 miljoen euro. Dit betekent dat geld dat was gepland voor uitgaven niet op tijd aan de geplande doelen is besteed en wordt doorgeschoven of vrijvalt in het vermogen.

De tweede tussenrapportage over de lopende begroting levert een voordelig saldo op van € 1.585.457,-. Wijzigingen in de begroting resulteren in een positieve bijstelling van het begrotingssaldo met € 1.570.516,-. Het totaal van het begrotingssaldo zal daarmee uitkomen op een positief saldo van € 3.155.973,-. Dit betekent in feite een bezuiniging op de taken van de gemeente in een periode dat de kosten als gevolg van inflatie en gestegen loonkosten juist omhoog zijn gegaan.

Een aantal posten worden overgeheveld naar het volgende jaar. Het gaat om jeugdwerkloosheid voor een bedrag van € 110.000,-; de kerkenvisie voor € 25.000-; doorfietsroute Schagen-Alkmaar € 75.000,- en burgerberaad voor € 203.000.-.

Eén van de posten die voordelig uitpakken voor de gemeente is het ouderenpakket als onderdeel van het minimabeleid. Het afgelopen jaar is getracht om meer ouderen te bereiken om gebruik te maken van deze voorziening. Dit is niet gelukt. Dit levert een besparing op van veertigduizend euro. Dit bedrag is dus niet aan de kwetsbare groep ouderen besteed.

De reorganisatie op het gemeentehuis levert een kostenpost op van €1,6 miljoen. Besparingen door efficiënter werken leveren een baat op van € 157.100,-. De verwachting is dat de besparingen zullen doorzetten in de komende jaren.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Simon van G.
  Simon van G. zegt:

  Wat een belagelijke en ongenuanceerde reacties van deze personen die vol zitten van frustratie over de gemeente ambtenaren van onze mooie gemeente Schagen.

  • Jac
   Jac zegt:

   Beste Simon, vertel ons eens de goede ervaringen die je met de gemeente hebt. Dat ze wel hebben gedaan wat ze toegezegd hebben of dat ze volgens hun eigen regels hebben gehandeld.

  • Henk
   Henk zegt:

   Beste Simon van G,
   Maak je niet druk om die Jac. Voorspelbaar, gefrustreerd en oliedom. Zo’n type dat vroeger altijd achter in de klas zat. (Tegelijkertijd vraag ik mij af of hij ooit wel in de klas gezeten heeft)
   Op dit forum wordt hij voor lief genomen. Het lijkt mij vreselijk om zo door het leven te gaan.
   Groeten,
   Henk Rvhm

   • Jac
    Jac zegt:

    Sorry mr. dr. drs ing. enz Henk.

    Als de gemeente de ouderen die op een houtje moeten bijten niet kan bereiken dan is er iets grondig mis. En dan wordt het hier ook nog eens uitgelegd als een voordeel voor de gemeente dat er geld overblijft, hoe triest. Het is ook niet overgeheveld naar volgend jaar, wat het nog triester maakt, dat geld gaat dus niet naar de ouderen maar naar een ander, bodemloos, putje. Nog een post, het burgerberaad, 203000 euro over en waarom? Omdat het college dit bewust tegenwerkt, ze zitten absoluut niet te wachten op invloed van burgers, het verbaasd mij dat dit overgeheveld is naar volgend jaar, alleen geloof ik niet dat er dan wat mee gaat gebeuren.

  • Dirk
   Dirk zegt:

   Kan natuurlijk allemaal zijn maar als je 3,1 miljoen euro niet hebt uitgegeven moet iemand mij maar eens vertellen waarom de WOZ weer omhoog moet volgend jaar. Als dit zo’n mooie gemeente is zou men kunnen zeggen, ok met dit overschot dekken we de tekorten op de gemeente begroting van volgend jaar. Zo werkt het het in de meeste huishoudingen en bedrijven dus waarom niet in onze mooie gemeente.

 2. DrugskoningPatrick Verdonksrechterhand
  DrugskoningPatrick Verdonksrechterhand zegt:

  Beste mensen, zoals onze grote baas en leider Drugskoning Patrick Verdonk, die nu even vastzit voor een en ander, hashtag vakantie lol, het altijd zegt, van dat geld kunnen we wel even een heel mooi drank en drugsfeest met hoeren, live muziek, en alles er op en er aan organiseren…
  Mooie herinneringen pakken ze je nl nooit meer af, integenstelling tot bv me boot, me jacht, me motoren, me vakantieparken en zoals me kettingen en schidlerijen, vuile kolere roverheid heb me allesie afgepakt, me 75 inch … boehoehoeeeee teevee jaa ziek van.. sniksniksnikkels

 3. Jac
  Jac zegt:

  Laat ik altijd gedacht hebben dat de gemeente er voor de burgers is, helaas is dat in Schagen omgekeerd..

 4. Jac
  Jac zegt:

  Hiep Hiep Hoera, volgend jaar voert Schagen nog minder projecten uit en houden ze nog meer over. Zo kan ik ook geld overhouden. Alles uitstellen en na nog langere tijd afwijzen.

Reacties zijn gesloten.