Beeldschone Lalique flacons

In het Parfumflessenmuseum in Winkel is dinsdagavond de expositie `150 jaar Lalique` geopend.

De opening werd verricht door Peter Wiegmink van W&W Parfums, exclusief distributeur van Lalique Parfums voor Nederland. 150 jaar Lalique betekent drie generaties Lalique. René Lalique, beroemd edelsmid en glaskunstenaar, hield zich vanaf 1900 bezig met het ontwerpen van glasobjecten en kreeg opdrachten van onder andere Sarah Bernhardt.

Vanaf 1908 vervaardigde hij flacons voor parfumhuizen als Guerlain, Worth en Coty. Het contrast tussen transparant en mat komt daarin bijzonder mooi naar voren. Marc Lalique trad in de voetsporen van zijn vader en schitterde met objecten als de zeer kostbare `Cactustafel` van kristal en de prachtige flacon met de duiven voor de geur L’air du temps van Nina Ricci. MarieClaude Lalique erfde de liefde voor het vak van haar vader Marc.

Zij hield zich vooral bezig met het ontwerpen van kristal objecten. Zij stierf als laatste in 2003. In 1992 kwam het parfum `Lalique de Lalique` op de markt in een bijzonder stijlvolle flacon en daarna elk jaar in een limited edition; dezelfde geur in bijzondere flacons.

De expositie in het Parfumflessenmuseum in Winkel is te zien in de maanden september, oktober en november van woensdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.


Publicatiedatum: 1 september 2010
Tags:

Categorie: Archief
Aantal views: 12
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):