Beeld weer terug in Den Helder

DEN HELDER – Het beeld ‘Ontworsteling aan het water’ is weer terug in Den Helder. In de nacht van zondag 20 op maandag 21 november werd het beeld bij aquacentrum Heersdiep gestolen. 

Afgelopen zaterdag is het beeld door medewerkers van de gemeente Den Helder opgehaald bij de eerlijke vinders in Heerhugowaard.  

Nadat de diefstal vorige week aan het licht kwam is er contact opgenomen met metaalhandel Vos uit Den Helder. Deze gaf de tip om de Metaal Recycling Federatie van de diefstal op de hoogte te stellen, zodat het beeld niet meer kon worden aangeboden bij de aangesloten metaalhandelaren.  

Wethouder van cultuur Fotigui Camara: “Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat het beeld weer terecht is.” 

Na alle publiciteit is het beeld door de daders in Heerhugowaard achtergelaten. Prioriteit is nu om te beoordelen in hoeverre het beeld beschadigd is, met als bedoeling om het zo snel mogelijk terug te plaatsen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: