Beeld ‘De kracht van het dorp’ gaat in opslag

BARSINGERHORN – Tijdens de oprichtingsvergadering van Dorpsbelang Barsingerhorn (DOB) is in overleg met Greetje van Roon het besluit genomen om haar bronzen beeld ‘De kracht van het dorp’ midden in het dorp tegenover het Raedthuys in opslag te nemen voor onderhoud.

Recent had Greetje van Roon melding gemaakt van het slechte onderhoud van het beeld en sokkel.

Frans van Zwam, voorzitter van DOB, heeft vervolgens het beeld provisorisch wat vaster gezet. Maar het beeld zal binnen afzienbare tijd in opslag genomen worden bij Van Roon voor een grondige schoonmaakbeurt. 

De makers van de Noordkop Centraal kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ zullen nog aandacht aan het beeldhouwwerk besteden zodat het tijdens de opslag nog steeds te bekijken valt.

Het DOB wil de inwoners van Barsingerhorn polsen waar het beeld na de opknapbeurt het beste geplaatst kan worden. Er is inmiddels een aantal suggesties gedaan voor een andere locatie.

(Foto: Joop Luten)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: