BBB ook in Schagen de grootste

SCHAGEN – De Boer Burger Beweging (BBB)van Caroline van der Plas is ook in Schagen en Hollands Kroon veruit de grootste partij geworden. 

In Schagen kreeg BBB 26% van de stemmen. Bijna alle andere partijen verloren, waarbij Forum voor Democratie met -12,5% en het CDA met -8,8% de grootste verliezers zijn. 

In Schagen kwam 61,9% van de kiezers naar de stembus. Dat is 3% meer dan bij de vorige verkiezingen in 2019. 

In Hollands Kroon was de winst van BBB nog groter. Daar stemde 38,6% van de kiezers op die partij. Bij de verliezers hetzelfde beeld: CDA en Forum voor Democratie kregen flinke klappen. In Hollands Kroon ging 59,1% naar de stembus, 4,3% meer dan in 2019.

In Den Helder waren donderdagochtend de stemmen nog niet geteld.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
6 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  Het is een opsteker voor de boeren. En dat is ze ook gegund. Maar het is niet goed voor Nederland als er niets meer gebouwd kan worden. Elke keer is er wel weer een groep, bestuurslaag, overheid of de Raad van State die weer een blokkade opwerpt! Zo komen wij niet vooruit.
  Bovendien is het een slechte zaak dat mensen zich zo laten leiden door talkshows.

  • Joost Busse
   Joost Busse zegt:

   Misschien is vol ook echt vol ! Alleen opvang en geen verblijfsverguningen en uitkeringen meer !!!! Dan zal de stroom wel afnemen en hoeft er ook niet veel meer gebouwd te worden.

   530 personen per vierkante kilometer …gaat het niet ofzo !

 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  En nog zal de boodschap bij de gevestigde partijen niet duidelijk zijn.

  Hun vragen zich af , wie zijn toch die mensen die op de BBB stemmen ?

  Wakker worden stoffige oudbollige partijtjes!!!

Reacties zijn gesloten.