Bart Jansma wil graag nog een vierde kruisje

EENIGENBURG – De 71-jarige Bart Jansma uit Eenigenburg wil graag zijn vierde Elfstedenkruisje nog halen. Dat vertelt hij in de podcast NKC Sport. 

Jansma deed in ’85, ’86 en in ’97 mee aan de ‘Tocht der Tochten’. Hij schaatst en fietst veel om in conditie te blijven. Jansma heeft een startbewijs voor de Elfstedentocht. Als het ijs na 27 jaar weer eens dik genoeg is dan staat hij fit aan de start. Hij is ervan overtuigd dat als de tocht er komt, hij hem uit kan schaatsen.

Jansma vindt de Elfstedentocht magisch. “Het is het gevoel, het erbij zijn, het kunnen en de sfeer is fantastisch. Je moet er een keer bij zijn geweest.” Jansma heeft er vertrouwen in dat de Elfstedentocht nog een keer gereden gaat worden. “Ik heb in de woonkamer een schilderij hangen. Boven op het schilderij zitten de drie Elfstedenkruisjes, maar ik heb hem zo opgehangen dat er nog een vierde bij kan.”

In NKC Sport gaat Kees Bakker in gesprek met sporters, trainers en andere mensen uit de Noordkop die zich met sport bezighouden.

NKC Sport is elke woensdag te beluisteren om 17.30, 18.30 en 22.30 uur op Noordkop Centraal Radio. Elke woensdag om 17.00 uur staat een nieuwe aflevering van de podcast op de website van Noordkop Centraal en op de streamingdienst Spotify.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):