Bal straks weer aan de rol (2)

REGIO – De regionale voetballers starten in het weekend van 24 en 25 september met de nieuwe voetbalcompetitie. Noordkop Centraal kijkt vooruit. Vandaag: zijn de Noordkop-clubs vreemde eenden in de derde klasse-bijt? Met name in 3A namelijk, zijn clubs uit West-Friesland veruit in de meerderheid.

In 3A is DWOW een ‘oudgediende’. De club uit Wieringerwerf hoopt dit seizoen de top in deze klasse te bestormen.  Nadeel is de smalle selectie van de blauw-witten. Flevo werd met overmacht kampioen in de vierde klasse en wil ook een niveau hoger een rol van betekenis spelen. Geel Zwart en Schagen United klommen via de nacompetitie hogerop.

Voor de Zantemers zal handhaving de hoogste prioriteit hebben. De ambities van Schagen United liggen niet in derde klasse. Hans de Koning, de nieuwe coach van de fusieclub, wil het vlaggenschip van de vereniging opstuwen  in de ‘vaart der voetbalvolken’. “We gaan het rustig bekijken. Het is de bedoeling aantrekkelijk voetbal te spelen én we gaan proberen Schagen United in de komende jaren op een hoger niveau te laten spelen’, aldus de gepokt en gemazelde coach desgevraagd.

Always Forward, Dynamo, Grasshoppers, Hauwert, KGB, RKEDO, Spartanen, Strandvogels, VVS’46 en VVW zijn de opponenten van de genoemde regioteams. Bijna allemaal dorpsclubs, maar met een volstrekt eigen identiteit en voetbalvisie. ‘Mouwen opstropen’, is het adagium.

In de derde klasse B spelen Hollandia T en Con Zelo tegen elftallen uit de regio Alkmaar en zuidelijker. Con Zelo heeft een prima seizoen achter de rug. Hollandia T redde maar nét het vege lijf. De Tuitjenhorners willen dat scenario niet nogmaals beleven.

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: