‘Baggeren niet nodig in de wijk Waldervaart’

SCHAGEN – Er hoeft op korte termijn niet gebaggerd te worden in de wateren in de wijk Waldervaart in Schagen omdat de baggerlaag  beperkt is, stelt wethouder Hans Heddes in een raadsmemo.  

Het probleem van het vele kroos op het water wordt niet aangepakt omdat verwijdering erg duur is. Het groene goedje dat verantwoordelijk is voor het zuurstoftekort in het water, verdwijnt vanzelf als het kouder wordt, stelt de wethouder. Hij is wel van plan om de over het water hangende takken, waarvan de bladeren in het water vallen, worden gesnoeid.

De gemeente gaat in  overleg met het waterschap en HSV De Baars om te onderzoeken hoe het zuurstofgehalte kan worden verbeterd om vissterfte in de toekomst te voorkomen.

In de memo wordt niet vermeld hoeveel vissen zijn gestorven door gebrek aan zuurstof in de Waldervaart.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. ed
  ed zegt:

  De dode vissen die we zien drijven, is maar 15 á 20% van de dode vissen.
  De overige % zinkt naar de bodem en zullen we nooit zien.

 2. G.Eding
  G.Eding zegt:

  Hoe komt Heddes in al zijn wijsheid tot deze conclusie? mag ik dat eens weten? Staat dat ergens? Is er een baggerplan? of kan ik nu uit mijn duim zuigen dat ik het wel nodig vind dat er gebaggert moet worden? oja en hoe zit het met ALLE! andere wijken van Schagen???? en omliggende wateren in de polders van onze gemeente?

Reacties zijn gesloten.