AZ scoort er opnieuw op los

DIRKSHORN – AZ heeft deze zaterdag ook het tweede duel in de oefencampagne voor het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Alkmaarders wonnen in winderig Dirkshorn, waar de organisatie de boel weer prima voor elkaar had, met 6-1 van het Deense FC Nordsjaelland.

De ploegen speelden in drie tijdsblokken van veertig minuten tegen elkaar, met een wisselende bezetting. AZ had in de eerste serie de overhand en namen voor naar schatting een kleine 2000 bezoekers een 2-0 voorsprong. Ruben van Bommel brak de score open, waarna Sven Mijnans de voorsprong verdubbelde.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd was in het voordeel van de Denen, die via Hygren tot 2-1 terugkwamen. De toeschouwers aan de Veersloot werden afwisselend gegeseld door harde wind en regen, dan weer verwend door de warme juli-zon.

In het derde part speelde AZ sterk en liet het FC Nordsjaelland kansloos. Enoch Mastoras zorgde voor 3-1, waarna de mee opgekomen Mees de Wit voor 4-1 tekende. De 5-1 kwam van Ernest Poku. De afsluitende  – zeer fraaie – 6-1 nam de jarige Myron van Brederode voor zijn rekening.

Na de 6-0 winst tegen AEK Athene dus opnieuw een half dozijn goals voor AZ, waar onder meer Peer Koopmeiners zijn opwachting maakte en kan terugkijken op een prima wedstrijd.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):