Anzoek in het Scagon

SCHAGEN – In het Scagontheater in Cultuurhuis M18 in Schagen speelt toneelvereniging OZOS zondag 13 maart om 15.00 uur en 20 maart om 20.00 uur de Westfriese eenakter `t Anzoek.

Deze eenakter is een vrije bewerking van het Huwelijksaanzoek van Tsjechov door Henk Kok naar het Westfries en gesitueerd in het Westfriesland in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Het stuk is her en der in de regio op diverse besloten voorstellingen opgevoerd, maar nu weer terug in het theater, in twee gelegenheid-combinaties. Door een aanrijding van een van de spelers heeft OZOS de nieuwe productie moeten uitstellen.

Zondag 13 maart wordt de muzikale omlijsting verzorgd door De Deurlopers, een vriendenclubje dat `oigen` repertoire zingt. Dat zijn vlotte vrolijke liedjes die eigentijds én heel erg Westfries zijn.

Op 20 maart om 20.00 uur wordt ‘t Anzoek gecombineerd met een optreden van Joke van Geebergen. Zij zingt met pianobegeleiding van Annelies Komen mooie Nederlandse van onder andere Karin Bloemen Jules de Korte en Claudia de Breij.

Kaarten zijn voor beide voorstellingen voor € 10,- te reserveren via de site www.scagontheater.nl.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):