Alzheimer Café Schagen: muziek en ons brein

Gepland Agenda

SCHAGEN – Ter afsluiting van het jaar vindt er op woensdagavond 13 december in Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen, een gezellig en sfeervol Alzheimer Café plaats met een hapje, een drankje en muziek.

Als iemand muziek hoort, gebeurt er van alles in het brein. Verschillende hersendelen worden actief, zoals de delen die te maken hebben met emotie en bewegen.

Geluksgevoel

Muziek luisteren activeert het beloningssysteem; het kan stress verminderen en pijn verzachten. Als iemand zingt of een instrument bespeelt, ontstaan er meer verbindingen tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Door muziek, maken de hersenen stofjes aan die gelukkig maken en het gevoel van verbondenheid geven. Kortom, muziek is belangrijk voor iedereen en in het bijzonder voor mensen met dementie.

Accordion

Bezoekers worden ontvangen door drie accordeonisten van het West-Fries Salonorkest. Er wordt verteld over het belang van muziek en twee vaste bezoekers, Marianne en Liesbeth, zullen de aanwezigen verrassen met bekende liedjes. Meezingen mag en kan uiteraard. In de pauze is er een hapje en een drankje die worden aangeboden door het vrijwilligersteam van het Alzheimer Café. Saxofonist Freek Harskamp sluit deze avond af. Naast ‘gewone’ mooie nummers, zal hij ook een aantal kerstnummers spelen om al een beetje in de kerstsfeer te komen.

Deskundigen

De avond is zeker ook geschikt voor mensen met geheugenproblemen. Een andere dierbare is eveneens van harte welkom. Het blijft een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kan men folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Tijd 19.15 – 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Mevr. Rensing (06 – 2237 2553).

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):