Afvalvergoeding huishoudens medische indicatie

HOLLANDS KROON – De invoering van het variabele recycle tarief voor restafval in de gemeente Hollands Kroon gaat niet zonder problemen. Zo blijkt het nieuwe systeem voor huishoudens met luiers als afval of medisch afval duur uit te pakken.

In de huidige situatie hoeven huishoudens met een extra container voor medisch restafval niet te betalen voor de extra container.

Zij kunnen de container op dit moment 13 keer aanbieden. Dat geldt ook voor jonge gezinnen met kinderen in de luiers. Inwoners met een medische indicatie die gebruik maken van een ondergrondse rest container, kunnen onbeperkt gebruik maken van de ondergrondse container. De Invoering recycle tarief maakt deze situatie anders.

Om deze huishoudens tegemoet te komen heeft het college besloten eenmalige vergoedingen toe te kennen, die afhankelijk van het huishouden en de medische indicatie, variëren van € 21,02 tot € 78,- per jaar. Het recycle tarief gaat in op 1 januari.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):