Afstand houden blijft in het ziekenhuis

SCHAGEN –  De 1,5 m afstand houden is vanaf zaterdag 25 september in Nederland niet meer verplicht. 

In de ziekenhuizen blijft echter de richtlijn van de Federatie van Medisch Specialisten van kracht. Dit betekent dat in de Noordwest ziekenhuizen de 1,5 meter blijft voor zowel personeel, bezoekers als patiënten. In het ziekenhuis bevinden zich altijd mensen met een kwetsbare gezondheid zijn.

Ook kunnen er kwetsbare patiënten zijn, bij wie het vaccin soms niet werkt. Het afstand houden beschermt deze patiënten tegen risico op overdracht van COVID-19. Daarnaast willen de ziekenhuizen voorkomen dat medewerkers besmet raken en niet kunnen werken.

Op de patiëntenkamers luidt het advies een mondneusmasker te dragen, dit ter bescherming van uw naaste. Brengt u een bezoek aan het ziekenhuis en hebt u hoest- of niesklachten? Draag dan binnen het ziekenhuis wel altijd een medisch mondneusmasker.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):